Cine devine tot mai izolat acum? Kazakhstanul a anuntat planul de DE-DOLARIZARE a economiei

În urma aprobării guvernului, Banca Centrală a Kazakhstanului a anunțat că intenționează să de-dolarizeze economia până la sfârșitul anului 2016.

11268b2d-79d4-4e04-b333-7d6a7d63e09c

Scopul este de a evita instabilitatea macroeconomică pe care dolarul american o creează și să acorde prioritate Tenge-lui în acordurile comerciale (de interzicere a denumirilor de preț în valută).

Venind la doar două săptămâni după ratificarea de 100 miliarde dolari a bancii BRICS , precum si crearea de către Rusia a unei alternative SWIFT, vine intrebarea- avand in vedere ca una câte una națiunile străine renunta la comerțul in dolari și anuleaza acordurile in dolari – care devine „izolat” acum?

Tenge este la minime record față de dolar ..

20150304_tenge_0

Intreaga Declaratie a Bancii Centrale din Kazahstan

Măsurile cu privire la de-dolarizarea economiei

04 martie 2015 în Almaty

Banca Națională în comun cu Guvernul va elabora un plan pentru a reduce nivelul de dolarizare a economiei Kazahstanului pentru perioada 2015 – 2016 care a fost aprobat la o reuniune a guvernului din 17 februarie, 2015. În plus, planul a fost aprobat la reuniunea Consiliului de administrație al Băncii Naționale 25 februarie 2015.

Planul include trei direcții strategice principale:

1. Asigurarea stabilității macroeconomice;
2. Dezvoltarea plăților fără numerar și de a reduce cifra de afaceri;
3. Prioritatea in fata valutei.

În prima direcție planul include măsuri de diversificare a economiei și de a crește a conținutului local de bunuri, lucrări și servicii.

Al doilea domeniu include măsuri pentru dezvoltarea plăților fără numerar.

În al treilea rand este prevăzut să crească garanția la depozitele în moneda națională cu 5 milioane. Tenge la 10 milioane de euro. Tenge, reducerea ratelor dobânzilor la depozitele în valută de până la 3% anual, furnizarea de lichiditati catre bănci și recuperare sectorului bancar, o interdicție asupra prețurilor în valută (inclusiv în unități arbitrare).

Reducerea nivelului de dolarizare a economiei este un proces îndelungat, al cărui progres este posibil cu muncă constantă și sistematică cu un set de măsuri interdependente și eforturi comune nu numai ale Guvernului și Băncii Naționale, dar și a tuturor actorilor economici.

***

Cu declarația anterioară a Chinei și acum acest lucru, astăzi nu este o zi mare pentru viitorul monedei americane. asa ca graficul de mai jos sugerează împingerea tot mai mare catre de-dolarizare a „restului lumii izolate”, poate fi un pariu inteligent … – southfront.info

20140912_USANo2_0

Urmariti va rog si:

2 gânduri despre &8222;Cine devine tot mai izolat acum? Kazakhstanul a anuntat planul de DE-DOLARIZARE a economiei&8221;

 1. Atentie !”Realitatea Net”, are un articol intitulat , „Chiolhanurile de pomina ale geniilor din Junimea :betii zdravene cu Eminescu „.
  Eu le spun asa :
  Mai analfabetilor , jurnalisti de rahat ce sunteti , javre platite de Occident cu mii de euro , ca sa denigrati personalitatile si geniile , oamenii de cultura si patriotii romani de pretutindeni din toate timpurile , ca sa ingropati Romania cu tot cu popor in nestiinta , in incultura , in indobitocire sistematica , microbii societatii romanesti , nu va e rusine de cei care mai cunoastem si am invatat la timpul respectiv despre aceste genii romanesti , voi rasturnati adevarul despre Eminescu si alti bravi romani , pentru bani ?
  Destul ca in manualele scolare au introdus alte nazdravanii , pornografia , educatia sexuala , Halloween si tot satanismul din SUA , voi denigrati geniile acestei tari ?
  Domnule Cosmin Gusa , ai habar de cati prosti ai angajat ca sa latre impotriva Romaniei prin asa zisele articole de stiri??????
  Nu mai aveti subiecte si il pupati in fund pe Eminescu ?????
  Promovati sodomia , denigrati Biserica lui Hristos , preotii si tot ce sta in calea globalizarii si distrugerii neamului romanesc .
  Eminescu a fost asasinat , pentru credinta lui fata de poporul roman , fata de Patrie si fata de Dumnezeu !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s