​Satanizarea Americii. Statuia satanică care urmeaza a fi amplasata in Oklahoma, SUA, langa Monumentul celor 10 porunci, este aproape gata!

Fotografie de Jonathan Smith

Acum două săptămâni mă aflam în pădurile rurale ale Floridei în fața unui bust din bronz al idolului păgân Baphomet. Câteva zile mai târziu urma să fie atașat de restul corpului copitat de trei metri și plasat pe un tron, flancat pe fiecare latură de câte un copil metalic. Creatorii statuii speră că va fi trimisă la Oklahoma, unde va fi plasată lângă Monumentul Celor Zece Porunci pe gazonul din față a capitoliului.

Imagini din arhiva lui Mark Porter

Venisem în pădure cu Lucien Greaves, purtătorul de cuvânt al Templului S​atanic, grupul care a venit cu ideea creării monumentului. Ultima oară m-am văzut cu el într-un mic studio din Brooklyn în luna aprilie, pe când statuia era sculptată în lut de Mark Porte​r, un artist specializat în sculptură clasică. Acum, șapte luni mai târziu, e aproape gata.

Fotografii de Jonathan Smith

Înainte de călătoria asta, credeam că sculpturile în bronz sunt create cu ajutorul unei macarale gigantice care scufundă toată lucrarea într-o piscină cu bronz topit, așa cum scufundăm noi o bucățică de pâine prăjită în brânză fondue. Dar nu e deloc așa. Lucrarea e tăiată în multe bucăți și toate sunt trase în bronz separat după care sunt reunite. Când am ajuns la fața locului, diverse părți ale sculpturii zăceau răspândite pe terenul de lucru. Bustul era pe o masă din lemn într-un hambar în aer liber, iar torsoul era pe o masă mai mică. Copitele și brațele erau pe jos. În ziua următoare, Porter și doi alți bărbați vor începe procesul complicat de reunire al pieselor disparate pentru a crea o sculptură fluidă care să servească drept dovadă că toate religiile sunt reprezentate în mod egal sub legea Statelor Unite.

Deși nu e încă terminat, imaginile de mai jos ar trebui să vă facă o idee despre stilul artiștilor:

Imagini din arhiva lui Mark Porter

Oklahoma nu e singurul stat cu un monument religios pe proprietatea guvernului. De fapt, există chiarun ​site care le-a îndosariat pe toate. Deci de ce a ales Templul Satanic tocmai Oklahoma?

„Au declarat că această locație va fi un parc cu monumente, mi-a spus Greaves. N-au formulat exact în cuvintele astea, dar aceasta a fost retorica legală pe care au folosit-o pentru a justifica prezența monumentului celor zece porunci. Așa că ne-au pregătit numai bine terenul.”

Lucian Greaves. Fotografie de Jonathan Smith

Reprezentantul de Stat Mike Ritze a pregătit terenul pentru asta în 2012, când a plătit pentru Monumentul Celor Zece Porunci și pentru instalarea lui cu bani din buzunarul propriu. Pentru că a plătit monumentul din banii personali, acesta a fost catalogat drept donație și s-a permis plasarea lui pe proprietatea guvernului.

Templul a fost ignorat de membrii guvernului din Oklahoma, așa că în data de 30 iulie, a hotărât să depună o cerere bazată pe Actul de Libertate al Informației prin care au obținut documentele necesare pentru instalarea statuii lui Baphomet. „Sunt convins că nu am primit toate documentele pe care ar fi trebuit să le primim”, mi-a spus Greaves. „Mi s-a părut neplauzibil faptul că documentele lor au constat în scrisori din partea cetățenilor care se opuneau construirii monumentului fără vreo declarație oficială din partea reprezentanților guvernului.” Templul avea dovezi că cel puțin un document a fost reținut, spune Greaves, sub forma unei scrisori înregistrate pe care Templul Satanic a trimis-o Comisei de Conservare a Capitalului. „Am fost informați că au primit-o, dar totuși n-a fost inclusă în dosarul de comunicare cu privire la monumentul Templului Satanic.”După un apel, Comisia de Conservare a Capitalului a produs o copie a scrisorii.

Statuia înainte să fie trasă în bronz. Fotografie din arhiva Mark Porter.

Bineînțeles, toată discuția asta despre instalarea statuii în Oklahoma are legătură cu faptul că Monumentul Celor Zece Porunci va fi reconstruit după ce un tip beat care a auzit voci în cap s-a pișat pe lespede după ca​re a intrat cu mașina în ea în luna octombrie a anului trecut. Dacă monumentul nu va fi reconstruit, Templul nu va mai încerca să plaseze statuia lui Baphomet pe gazonul guvernamental.

Greaves a spus că existența statuii celor zece porunci e esențială pentru scopul organizației lui la acest proiect. „Baphomet e jumătate om, jumătate animal, are picioarele încrucișate, o pentagramă pe frunte, una inversată pe ceafă, iar caduceul din poală reprezintă echilibru și reconciliere”, a spus el. „Mesajul statuii lui Baphomet e o reconciliere a contrariilor, nu un război între cele două religii, ci o împrietenire a lor. Tocmai de aceea nu poate exista decât alături de Monumentul Celor Zece Porunci. Asta face parte din mesaj. Nu vrem să încurajăm exprimarea unei singure voci în piața publică.”

Copiii lui Baphomet așteaptă să fie placați cu bronz. Fotografie de Jonathan Smith

Din fericire pentru Templu, se pare că Cele Zece Porunci vor fi reconstruite. Reprezentantul Mike Ritze, al cărui mail se încheie cu „Să aveți o zi frumoasă cu Domnul în suflet!” a declarat pentru VICE că deja a strâns banii pentru a reconstrui monumentul Poruncilor și plănuiește să-l reinstaleze. Când a fost întrebat cum a strâns banii, a răspuns simplu: „Din surse private”.

Când i-am dat această veste lui Greaves prin e-mail, mi-a răspuns:

„Înseamnă că totul e pregătit pentru lupta care va urma. Nu e luptă măruntă care exploatează o fisură în sistemul legal. Bătălia e despre cum concepem drepturile noastre ca cetățeni americani, cum interpretăm și respectăm valorile constituționale ale pluralității și libertății individuale. Acest caz ar putea urmări profunde și durabile pentru generațiile viitoare. Monumentul lui Baphomet va fi apoi recunoscut ca icoană centrală pentru populațiile de sataniști, seculariști și promotori ai libertății individuale care refuză să se încline în fața autorității arbitrare de edicte arhaice și nu acceptă să fie marginalizați de teocrați. Abia așteptăm să stabilim împreună cu autoritățile din Oklahoma data pentru instalarea statuii care va trona în onoarea celor acuzați pe nedrept, a minorităților, pentru a le omagia amintirea și a ne celebra progresul ca nație pluralistă fondată pe legi seculariste.”

Deși Baphomet e cel mai promovat dintre proiectele Templului, membrii organizației lucrează constant la alte proiecte pentru comunitate, cum ar fi expoziți​a Satanică de sărbători, care va fi instalată lângă Capitol în Florida, aproape de scena nașterii lui Iisus. Apoi au mai scos cartea de colo​rat satanică, care va fi distribuită alături de Bibliile donate de grupul creștin World Changers din Florida, studenților din districtul Orange County. Iar în luna iulie, Templul a folosit hotărârea Curții Supreme pentru a obține scutirea femeilor​ de informarea despre avort pentru femeile care vor să facă avort, dar nu vor să li se toarne pe gât niște bazaconii neștiințifice înainte de asta.

De la stânga la dreapta: Înaltul Preot al Templului, Brian Werner, Lucien Greaves și Mark Porter. Fotografie de Jonathan Smith

Din cauza acestor proiecte, Templul Satanic a fost acuzat că ar fi disperat după atenție și încearcă să provoace. „Bineînțeles!” spune Greaves. „Vrem să aducem aceste probleme în atenția presei. Nu vrem să păstrăm secrete acțiunile noastre, sunt acțiuni care vor schimba perspectiva următoarelor generații despre libertate.” – vice.com

Aceasta este America, o tara satanizata:

Urmariti va rog si:

Publicitate

7 gânduri despre &8222;​Satanizarea Americii. Statuia satanică care urmeaza a fi amplasata in Oklahoma, SUA, langa Monumentul celor 10 porunci, este aproape gata!&8221;

 1. America este satanizata inca de la formarea statului , acum doar se da pe fata s-o cunoasca lumea .
  Altfel cum sa-i faca statuie lui Lucifer si sa se laude cu satanismul , decat sa fie cunoscuta de lume ca se inchina diavolului .

  • Raspuns.
   Cele afirmate in textul insotitor al munumentului reprezentind o fiinta individuala superioara apartinind Gruparii de Civilizatii Extra-lumesti: Drakoniene (de tip generic animalier:tapifer-caprifer), nu sunt corecte,deoarece monumentul,in cauza,nu il reprezinta pe Baphomet,care este partea fiintiala masculina a fiintei androgine superioare:Baphomet-Lilith,care este Conducatorul-Suprem al unei Civilizatii Extra-lumesti de fiinte androgine superioare:Arahnidice-Tarantulare,de tip insectifer,din componenta Gruparii de Civilizatii Arahnidice-Tarantulare,androgine,avind Conducator-Suprem:fiinta androgina superioara:Satan-Geea (care a procreat fiinta androgina superioara:Baphomet-Lilith,in calitate de parinte specific androgin), ci il reprezinta pe: Belzebut,care este Conducatorul-Suprem al Civilizatiei Extra-lumesti Drakoniene, individuale,alcatuita din fiinte individuale superioare,numite,popular:draci.
   C
   Pei interesati de Civilizatiile Extra-lumesti pot afla mai multe informatii, referitoare la acest domeniu informational,vizitind blogurile:www.baricada.ro/arhiva/emisiunea desteptarea-romaniei/,respectiv: http://www.lorin-fortuna.ro/romania-inteleapta/civilizationalism-virtual.blogspot.ro / http://www.youtube.com/user/luminaalba/ s.a. surse informationale,indicate in blogurile mentionate anterior.
   Din lipsa de spatiu,intr-un alt comentariu,ma voi referi,intr-una dintre zilele urmatoare, la tipurile de cruci specifice instalate pe bisericile crestine ortodoxe.
   Patriot comentator/e-mail: patriot.comentator@gmail.com/17.03.2015/.

   • Asociatia Victoria, toate aceste civilizatii extra-lumesti cum le spui tu nu sunt altceva decat draci.

   • stai ca intru eu acolo si ma exprim critic…dar iti spun de pe acuma, sunt plasmuri ale unor minti….nu zic de care …si nici ce urmaresc…dar deja sunt usor elitiste daca se considera superioare….al doilea pas ar fi ca daca sunt superioare,ele cred ca au dreptate…multumesc oricum de informatie…uramaresc…”tin aproaper”

 2. Nicio sansa ca oamenii sa ia o masura impotriva acestor schizofrenici,majoritatea sunt complet pe dinafara. Nenorocirea,aceasta tara are peste 300 de milioane populatie si nu au nimic in cap.Sionistii si-au facut job-ul cu varf si indesat,iar saracii de ei americanii nu se trezesc nici in al12-lea ceas.Vai de mama lor,daca asta mai poate fi numita sau considerata top-ul civilizatiei.
  Fereasca Dumnezeu!

 3. „Monumentul lui Baphomet va fi apoi recunoscut ca icoană centrală pentru populațiile de sataniști, seculariști și promotori ai libertății individuale care refuză să se încline în fața autorității arbitrare de edicte arhaice și nu acceptă să fie marginalizați de teocrați” cata minciuna, cta manipulare, cat PROZELITISM satanic …eu unul sunt nereligios…secularist , sau cum s-o zice…a il accepta pe asta inseamna a accepta tot o religie…Nu recunosc un astfel de zeu…adia nu recunosc eu lucrurile bune, sa le recunosc pe cele rele??/care au pedofilia si sexualitatea exprimate in clar???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s